EITSPEA 1: Kolm põnevat IT-lahendust

Tõeline revolutsiooni IT-maastikul

Nutitelefonid on transformeerinud kogu ühiskonda mitmel tahul tuues käeulatusse geograafiliste piirideta kommunikatsiooni, mõjutades kapitaalselt inimeste igapäevaelu ja stimuleerides majandust uue majandusharuga. Tänapäeval on kasutusel ca 6.84 miljardit nutitelefoni ja see arv on tõusmas prognoositult 1.5 miljardi võrra 2029ndaks aastaks.
Märkimisväärsemad mõjud mida nutitelefonide revolutsioon on kaasa toonud:

Informatsioon

Kogu interneti informatsioon ja erinevad legitiimsed õpperessursid on toodud käeulatusse ja see teeb enda harimise kättesaadavamaks kui kunagi varem. Isegi kui eesmärk ei ole ennast harida siis mõne eraelus küsimust tekitava fakti saab kinnitada hetketega.

Meelelahutus

Voogedastusteenused, mobiilimängud, ja loome rakendused on transformeerinud nutitelefonid kaasaskantavaks meelelahutuse keskusteks võimaldades ligipääsu laiale valikule meediale ükskõik mis ajahetkel ükskõik kust kohast.

Navigatsioon

Asendatud on kaardid ja giidid, pakkudes reaalajas navigatsiooni ja tuues esiplaanile kõik huvitavad asukohad restoranidest ajalooliste või ühiskonnas hinnatud vaatamisväärsusteni.

Niivõrd enda ajast ees, et põrus põhjalikult läbi

Virtuaalreaalsuse eksistents juba 90ndatel võib olla nii mõnelegi üllatuseks - oli seadmeid ka varem kuid põhilised kommertsiaalsed ja suurte läbimurretega üritused olid 90ndatel. Välja võib tuua näiteks Virtuality mis lasi välja mitu mudelit kuid tootjaid oli mitmeid. Üldiselt kõikide projektide puhul ilmnesid lisaks tehnoloogilistele takistustele ka kõrged kulud mis viisid projektid allakäiku mahakandmiseni. Kuid sellegipoolest sillutasid need projektid tee kaasaegsetele virtuaalreaalsuse lahendustele.

Mis selle looja peas küll toimus?

Twitter Peek oli seade mis eksisteeris 2009-2010 ja mille ainuke funktsioon oli twitteri voogude lugemine. Sellest aasta tagasi oli olemas juba android ja 2 aastat tagasi oli iphone ja selliste multifunktsionaalsete vahenditega konkureerimine sellisel moel tundub absurdne kuid nii see oli. Lisaks sellele, et seade täitis sisuliselt vaid ühte funktsiooni oli ka selle külje pealt puudujääke - nimelt kuvas ekraan vaid esimesi 20 tähte igast sõnumist ja edasi pidi juba hakkama kerima ja uued tweetid tulid.


Kasutatud kirjandus:
  1. https://www.statista.com/topics/840/smartphones/#topicOverview
  2. https://www.vrs.org.uk/dr-jonathan-walden-virtuality-new-reality-promise-two-decades-soon/
  3. https://collection.museumoffailure.com/twitter-peek/

Comments

Popular posts from this blog

EITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust interneti varasemast ajaloost

EITSPEA 12: üks positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

EITSPEA 3: Uus meedia...?