EITSPEA 9: Kaks tuntud IT-juhti, kes esindavad kaht erinevat juhitüüpi

Linus Torvalds: Mentor

Linus Torvalds, tuntud kui Linuxi operatsioonisüsteemi ja Git versioonihaldussüsteemi looja, torkab silma kui mentor vaba lähtekoodiga tarkvara maailmas.

Juhtis ta eelpool nimetatud projekte ja just eelkõige Linuxi projekti mida on nimetatud üheks kõige edukamatest koostööprojektidest IT ajaloos.

Linus Torvalds'i juhtimimisrolli saaks paigutada mentori alla, kuna ta on loonud ühe maailma suurimatest ja aktiivsematest arendaja kogukondadest, pakkudes nõu ja juhendust, mis on olulised avatud lähtekoodi projektide edukaks juhtimiseks.

Steve Jobs: Juht ja Arengumootor

Applest rääkides ei saa alahinnata Steve Wozniak'i märkimisväärset rolli Apple alguses tehnilise külje pealt, kuid Steve Jobs-il oli oma roll mis viis Apple'i sellise eduni.

Steve Jobs'i roll kui liider ja arengumootor - kombinatsioon mis kahtlemata laiendas oluliselt toodete levikut ja Apple kui firma edasi jõudmist. Püüdlus uuenduste ja paranduste poole millega sai mõjutatud terveid tööstusharusid ja innovatiivsed tooted mis ei olnud ainult uuenduslikud vaid ka kasutajasõbralikud. Võib öelda, et need innovatiivsed tooted said alguse arengumootori rollist ja kahtlemata ei oleks need saanud tõeks kui oleks olnud puudulikud juhi karakteristikad.

Kokkuvõttes Linus Torvalds ja Steve Jobs esindavad väga erinevaid juhi rolle IT ajaloos, üks edutades avatud koostöö projekte ja teine juhtides innovatsiooni suures korporatsioonis.

Allikad:
https://search-guard.com/hall-of-fame-linus-torvalds/
https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/012815/how-steve-jobs-changed-world.asp#:~:text=While%20at%20the%20helm%20of,to%20boost%20its%20personal%20computers.

Comments

Popular posts from this blog

EITSPEA 2: Kaks erinevat nähtust interneti varasemast ajaloost

EITSPEA 12: üks positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

EITSPEA 3: Uus meedia...?